Cirkulations- & nervbanemassage (CNM)

Cirkulations- & nervbanemassage innebär en djupgående mellanrumsskapande behandling som systematisk följer kroppens cirkulations-, nerv- och energisystem. Metoden har som huvudsyfte att öppna upp genomblödning samt utjämna vävnadsvätskan i samtliga vävnader. Primärt påverkas blodkärl, nervbanor och lymfkärl. Sekundärt påverkas kroppens samtliga vävnader och system och deras inbördes samverkan. Massagen öppnar upp cirkulationssystemet och stimulerar syresättning och städar ut slaggprodukter. Massagen kan lindra och förebygga en rad olika besvär som t.ex:

 • Rygg, nacke och axelvärk
 • Spänningshuvudvärk
 • Sömnproblem
 • Cirkulationsrubbningar
 • Trötthet/yrsel
 • Domningar i armar och ben

Efter första behandlingen kan massagen utlösa obehag i form av t.ex. smärtupplevelse i det belastade området, som vanligtvis är övergående. Hur många behandlingar som behövs är mycket individuellt. Ibland behövs en serie sammanhängande behandlingar för att bryta den onda cirkeln av besvär. Det kan också räcka med enstaka behandlingar. En möjlig väg till bättre hälsa är att kombinera massagebehandlingar med enkla tips och råd för att förändra hälsotillståndet – vägen till en bättre hälsa kräver tålamod och förändringar, som möjliggör utveckling.

För att kunna arbeta djupt med CNM används mycket massageolja och värme som gör att behandlingen upplevs som behaglig och avslappnande.

Att fysisk beröring, som massage frisätter välbefinnandehormonet oxytocin är vetenskapliga fakta som börjar bli allmänt kända.


Koppningsmassage – ett komplement

Jag använder koppor i mina behandlingar efter kundens behov och önskemål. Koppningsmassagen är ett utmärkt komplement för att komma djupare i strukturen, som bindväven och muskulaturen, samt att kopporna sätter igång cirkulationen mycket bra.


Regndroppsterapi

Välgörande och avslappnande behandling med essentiella oljor av högsta kvalité. Essentiella oljor har används av människan i förebyggande immunstärkande, lindrande och läkande syften sedan urminnes tider. Under regndroppsterapin ligger man skönt nedbäddad under ett täcke. Oljorna arbetas in under fötterna och behandlingen fortsätter sedan längs ryggraden samt hela ryggen, genom att droppa varje enskild olja och massera. Som avslutning läggs en het, varm handduk längs ryggraden för att öka oljornas effekt och funktion.

Oljornas höga kvalité är resultatet av unik och ytterst varsam teknik. Detta innebär att egenskaperna och beståndsdelarna från växten som bl.a. innehåller aminosyror, antioxidanter och syre bevaras optimalt.

Några av oljornas dokumenterade effekter är hämmande på virus, bakterier och svamp. Cellandningsbefrämjande, nybildande av cellvävnader och bättre utsöndring av giftämnen ur kroppen.


Energimagnetmassage

Energimagnetmassage är en förebyggande friskvårdsmassage som passar utmärkt på arbetsplatsen. Massagen är en unik kombination av tre olika behandlingsformer.

Energimassage

Energimassage härstammar från Japan och har utvecklats ur ett flera tusen år gammalt akupunktursystem. Den bygger på att kroppens energiflöde cirkulerar längs meridianer och akupunkturpunkter. Genom att stimulera dessa punkter frigörs blockerad energi och olika kroppsfunktioner stärks.

Klassisk massage

Klassiska grepp ingår framförallt på nacke och axlar där många är spända.

Magnetterapi

Magnetmassagen utförs med två japanska magnetrullar som ger en djup och härlig avslappning på cellnivå. Cellerna får en ökad tillförsel av syre och näring samt snabbare bortrensning av slaggprodukter.

OBS! Magnetmassagen är en naturlig biomagnetism utan inblandning av elektricitet.

 • Behandlingen är perfekt för rygg, nacke och axlar
 • Kunden sitter bekvämt framåtlutad i en reglerbar massagestol
 • Massagen tar endast 25 minuter och utförs genom kläderna
 • Massage är avdragsgillt som friskvård
 • Ökar personalens effektivitet, ger ökad trivsel samt förebygger sjukskrivningar